Håndtere egg
Vite når vannet koker
Bruk Buldrebassen kokeindikator. Legg buldrebassen i kjelen før du setter på varmen.
Legge egget i det kokende vannet uten å brenne deg
Bruk en eggekokeløfter. Det er et lite stativ der egget kan plasseres. Stativet har et håndtak som kan holdes når egget senkes ned i det kokende vannet. Egget kan stå i stativet til det er ferdig kokt.
Bruk en spiseskje til å senke egget ned i det kokende vannet.
For å unngå problemet med å plassere egget i kokende vann, kan en elektrisk eggkoker benyttes. Fyll opp passe vann etter hvordan du ønsker eggene.
Vite når egget er ferdig kokt
Bruk en eggtimer. Den varsler med lyd eller farge om egget er bløtkokt, middels eller hardkokt.
Bruk et korttidsur/varslingsur med stor skrift for å ha kontroll på koketiden.
Unngå å kakke av for langt nede
Bruk en eggsaks.
Slå med teskje på toppen til det sprekker. Eller hold egget i hånden og knus toppen av skallet ved å kakke det mot bordet. Plukk deretter av skallet.
Steke egg på ønsket måte
Bruk ”klokkemetoden”. Ved steking i stor panne kan egget først kakkes opp i en kopp, og så helles i panna på klokka 3. Snu egget fra klokka 3 over mot klokka 9 med stekespaden dersom det skal stekes på begge sider.
Stek ett egg om gangen i en liten panne.
Steke flere egg
Bruk en firkantet stekepanne, og stek eggene i pannens hjørner. Stek inntil fire egg samtidig.
Ved steking av flere egg i rund stekepanne kan
”klokkemetoden” benyttes. Legg ett egg på klokka 3, ett på klokka 6 o.s.v. Antall egg avhenger av størrelsen på steikepanna.
Egget har "slimet" overflate
Sett på et lokk i noen sekunder litt før egget er ferdig stekt. Da stivner "overflødig" eggehvite.
Spise uten å søle
Skrell egget og legg det i en kaffekopp. Spis fra koppen med en skje. Ved å velge en mørk kopp blir egget lettere å se fordi kontrasten øker.
Sist oppdatert: 24. mars 2022