Krydring og å skille krydder
Krydre passelig mengde
Ta litt krydder i den ene håndflaten, og bruk fingrene på den andre hånden til å strø krydderet på maten.
Ved bruk av kanel: hold krydderboksen opp ned, og bruk den andre håndens pekefinger til å slå på bunnen av boksen. Ikke rist.
Ved krydring av grøt: bland sukker og kanel i en bøsse som reserveres spesielt for dette formålet. Ved å bruke denne, er det enklere å få ønsket fordeling mellom sukker og kanel, og få det jevnt fordelt utover grøten.
Skille kryddersortene fra hverandre
Bruk strikker med og uten knute.
Skjær hakk i kanten på lokket.
Bruk merketube eller lignende, og varier antall og plassering. Samme lokk, evt. emballasje kan benyttes om igjen.
Kontroller ved hjelp av andre sanser.
Merk forskjellig krydder med punktskrift.
Plasser de mest brukte slik at de er lette å finne, f.eks. på hver sin kant.
Unngå å ta feil av salt og sukker
Plasser skuffene med salt og sukker lengst fra hverandre.
Skille mellom salt- og pepperbøssen
Kjøp sett med ulik størrelse/fasong på salt og pepperbøssen.
Helle salt og pepper i bøsser
Bruk en liten trakt når du skal tømme fra posen til bøssen.
Sist oppdatert: 24. juni 2015