Hopp til innhold
Gå til forsiden. Logo, Norges Blindeforbund

Servering av mat og drikke

Servere kaffe eller te uten å søle

Sett fram termokannen eller termosen og la gjestene helle i koppene selv.

Vite når koppen er full når du skjenker kaffe og lignende

Løft og hold rundt koppen øverst. Kjenn når koppen begynner å bli varm øverst og kjenn etter tyngden.

Skjære opp kringle og lignende i like store stykker

Hold kniven ned på kringla med den ene hånden. Med den andre hånden måler du ønsket størrelse på stykkene.

Unngå å bruke mye tid og krefter på matlaging når man får besøk

Lag for eksempel kabaret, salat eller horn med ost og skinke.

En suppe eller gryterett m/rundstykker kan lages på forhånd og er enkelt å servere.

Ost og kjeks sammen med frukt og grønnsaker er også et enkelt og godt alternativ.

Sist oppdatert: 25. mars 2022