Skjære brød
Hvordan skjære brødskivene passelig tykke og rette, og unngå å skjære seg?
Bruk en brødskjæremaskinen, og still den inn på ønsket brødskivetykkelse. Brødskjæremaskinene er utstyrt med fingerbeskytter. Den elektriske har også smulebrett.
Bruk Kniv Dux. Kniven har en skjærestøtte langs knivbladet. Tykkelsen på brødskivene innstilles ved å justere avstanden mellom knivbladet og støtten.
Bruk brødfjølen Skjærehjelp Hackman. Fjølen har skjærestøtte som gjør det enklere å skjære rette skiver. Med denne følger en brødkniv som plasseres i skjærestøtten. En avstandshylse gjør at man kan velge mellom seks forskjellige tykkelser.
Legg bestandig brødet med den største flaten ned. Da blir det kortere å skjære
Husk at mange dagligvarebutikker har brødskjæremaskin, slik at man kan få med seg ferdig oppskåret brød hjem. Flere av butikkene har også et lite utvalg ferdig oppskåret brød fra leverandøren.
Hold brødet i venstre hånd i lufta foran deg. Bruk vanlig brødkniv og skjær mot deg. Knivskaftet holdes godt inne i knyttneven. Høyre tommel, som holdes rett ut parallelt med knivbladet, brukes til å kjenne tykkelsen, og at du skjærer rett.
Sist oppdatert: 16. februar 2024